News Ticker

Φιλοθέη-Ψυχικό: Επίσκεψη στην ομάδα δασοπροστασίας Υμηττού Δέλτα

Επίσκεψη στην Ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρασφάλειας Υμηττού ΔΕΛΤΑ (Κεντρικό Φυλάκιο – Νεκροταφείο Παπάγου), πραγματοποιεί ο ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης-ξενάγησης θα υπάρξει ενημέρωση για το ρόλο, την εκπαίδευση, τα υλικά και τις αρμοδιότητες των Εθελοντών Δασοπροστατών-Πυροσβεστών. Όχημα της Πυροσβεστικής θα επιδείξει τα υλικά του και τον τρόπο χρήσης τους.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί προβολή αρχειακού υλικού από τις πρόσφατες και καταστροφικές πυρκαγιές που λάβωσαν θανάσιμα τον Υμηττό  και την Αθήνα, υποβαθμίζοντας λίγο ακόμη τη ζωή μας. Δοκιμάζουμε τη χρήση επινώτιου πυροσβεστήρα και σκαπτικών, κυαλιών, nightvision, μικροφώνων παρακολούθησης, καθώς και ασυρμάτων.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να κάνουν μια πεζή «περιπολία» (η αντιπυρική περίοδος έχει λήξει) έως το υψηλό πυροφυλάκιο Π4 (3,5 χλμ. άσφαλτος) με την πανέμορφη θέα του Λεκανοπεδίου.

Τόπος: Κεντρικό Φυλάκιο – Κοιμητήριο Παπάγου (προέκταση της οδού Αναστάσεως)

 Οργάνωση: ΟΚΑΠΑ

Συνδιοργανωτές: Επιτροπή Εθελοντισμού, Επιτροπή Ασφαλείας & Εκτάκτων Αναγκών

Συντονιστής Επίσκεψης: κα Άνθια Μαζαράκη, μέλος Επιτροπής Εθελοντισμού, τηλ.: 697 911 9495

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.