News Ticker

Θρίλερ στα Τζουμέρκα για ορειβάτη του Βριλησσού

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση για τη διάσωση ενός 58χρονου ορειβάτη από τον φυσιολατρικό σύλλογο των Βριλησσίων τέθηκε σε εφαρμογή από το βράδυ της Παρασκευής στην οροσειρά των Τζουμέρκων.

Πρόκειται για τον Σωτήρη Σαραντίδη μέλος του ΔΣ του “Βριλησσού“.

Ο κ. Σαραντίδης γλίστρησε σε μια ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή σε υψόμετρο 1900 μέτρων, μεταξύ του καταφυγίου Πραμάντων και της κορυφής Στρογγούλας. Ο έμπειρος ορειβάτης έχει σπάσει το πόδι του, ενώ ήδη έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής από τον φίλο του Αντώνη Σταυρίδη, που βρίσκονταν μαζί στο βουνό.  Παράλληλα ειδοποιήθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου “Βριλησσός” Διαμαντής Παπαδόπουλος, που με την σειρά του επικοινώνησε με τον φύλακα του καταφυγίου και τον οδηγό βουνού Γιάννη Θεοχαρόπουλο, ο οποίος κατοικεί στην περιοχή.  Το πεζοπόρο τμήμα στο οποίο συμμετείχαν και άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ κατάφερε να φθάσει κοντά στη θέση “Λυρέ” στις 2 τα ξημερώματα, με την βοήθεια του Γιάννη Θεοχαρόπουλου.

Λίγο νωρίτερα δίπλα στον τραυματία είχε σπεύσει άλλος ορειβάτης από το καταφύγιο. Παρά τις ολονύχτιες προσπάθειες, η προσέγγιση δεν κατέστη δυνατή, καθώς το ανάγλυφο του εδάφους είναι κατακόρυφο και η περιοχή έχει καλυφθεί από χιόνι.

Τελικά επιστρατεύθηκε για τη διάσωσή ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού, στο σημείο όμως, επικρατούσε χαμηλή νέφωση και η προσέγγιση ήταν αδύνατη επί πολλές ώρες. Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και το ελικόπτερο κατάφερε να περισυλλέξει τον Σωτήρη Σαραντίδη και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του δεν έχουν γίνει γνωστές. Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς ο ίδιος διατηρούσε τις αισθήσεις του.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.