News Ticker

Βριλήσσια: Δωρεάν εμβολιασμός των ανασφάλιστων παιδιών

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, σε συνεργασία με την Οργάνωση “Αποστολή -ΑΝΘΡΩΠΟΣ” και στο πλαίσιο του προγράμματος “Εμβόλια-ζουμε: Παιδιά Ανασφάλιστα, όχι Απροστάτευτα”, συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία εμβολιασμών μέσω των εθελοντών ιατρών και των δύο πλευρών και καλεί να δηλώσουν συμμετοχή όλοι όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με εμβόλια του Εθνικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, με εξαίρεση το BCG (για το οποίο πρέπει να προηγηθεί δερμοαντίδραση mantoux) και το εμβόλιο για τον ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων HPV.

Πρόσβαση στη δράση αυτή πρόληψης έχουν όλοι οι Έλληνες ή αλλοδαποί που δεν έχουν καμία πρόσβαση σε κρατικούς φορείς υγείας.
Εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός των παιδιών που θα εμβολιαστούν, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία εμβολιασμού τους.

Την ημέρα του εμβολιασμού θα διανέμεται στους γονείς ενημερωτικό φυλλάδιο (πληροφορίες για τον εμβολιασμό, τα αποτελέσματά του και τις πιθανές παρενέργειες) και στη συνέχεια οι γονείς / κηδεμόνες θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι προσήλθαν οικειοθελώς και επιτρέπουν τον εμβολιασμό του παιδιού τους.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του ΟΚΠΑ:
210-6135611 και 210-8100224

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.