News Ticker

Νέο σούπερ μάρκετ στα Μελίσσια! – Σκληρή κόντρα δήμου Πεντέλης – αντιπολίτευσης!

supermarket_kalathi

Νέο τριώροφο σούπερ μάρκετ αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο χρονικό διάστημα στα Μελίσσια, ύστερα από απόφαση της δημοτικής αρχής Πεντέλης.

Το σούπερ μάρκετ θα βρίσκεται επί της οδού Τσαλδάρη 24 και Πλαστήρα

Η απόφαση αυτή, όπως και οι αλλαγές στις όποιες προχώρησε η δημοτική αρχή στην έκταση των νέων σούπερ μάρκετ, προκάλεσαν έντονη πολιτική κόντρα ανάμεσα στο Πεντέλης και την δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης “Συμπολιτεία”.

Η “Συμπολιτεία” δηλώνει την αντίθεσή της στη λειτουργία νέου σούπερ μάρκετ στα Μελίσσια, κάνει λόγο για επικίνδυνες ακροβασίες του δημάρχου Πεντέλης Δ. Στεργίου και τονίζει πως πρόκειται “για μεθόδευση που θα επιβαρύνει τα Μελίσσια με μεγάλα υπερκαταστήματα”!

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή Πεντέλης, με ανακοίνωσή της διερωτάται ποια είναι η θέση της δημοτικής παράταξης και την καλεί να συμβάλει “στην προστασία της περιβαλλοντικής και αισθητικής φυσιογνωμίας της πόλης, αντί να προβαίνει σε ¨παλικαρισμούς¨ κατόπιν εορτής”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ:

Η προσφιλής τακτική του κ. Στεργίου, οδηγεί στη δημιουργία πολυκαταστημάτων στα Μελίσσια. Με, δήθεν, συγκρουσιακές συμπεριφορές οδήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια απόφαση που στερείται νομιμότητας. Νομοτελειακά θα οδηγηθεί η πόλη σε αλλαγή του προαστιακού της χαρακτήρα.

Ρητή και κατηγορηματική η θέση της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» για το θέμα δημιουργίας νέων super market στην πόλη των Μελισσίων:

  • Είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία νέου μεγάλου καταστήματος τροφίμων ή άλλου υπερκαταστήματος, που θα επιβαρύνει περαιτέρω τον αστικό ιστό.
  • Προτείνουμε τη σοβαρή και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος με σχετική τροποποίηση στην αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.
  • Ενημερώνουμε τους κατοίκους για τις επικίνδυνες «ακροβασίες» της Διοίκησης Στεργίου, που επέλεξε τον περιορισμό του εμβαδού των νέων καταστημάτων τροφίμων στα 200 τμ, με μια απόφαση που κινδυνεύει να εκπέσει από την Περιφέρεια και θα ανοίξει ο δρόμος για δημιουργία νέων μεγάλων αλυσίδων.

Αναρωτιόμαστε για τους λόγους που οδήγησαν τη Διοίκηση σε μια τέτοια μεθόδευση που θα επιβαρύνει τα Μελίσσια με μεγάλα υπερκαταστήματα!

Η Διοίκηση επιδεικνύει για πολλοστή φορά μια σθεναρή άρνηση να σχεδιάσει σωστά το μέλλον της πόλης, λειτουργώντας αποσπασματικά. Η μεγάλη καθυστέρηση της μελέτης αναθεώρησης σχεδίου έχει την ανεξίτηλη σφραγίδα της Διοίκησης Στεργίου.

Τα συμπεράσματα και οι ερμηνείες δικές σας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Πεντέλης:

Έκπληξη προκάλεσε το δημοσίευμα της «Συμπολιτείας» της 26ης Ιουλίου 2016 σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κανονιστική απόφαση που αφορούσε τα καταστήματα τροφίμων στις περιοχές Γενικής Κατοικίας και Πολεοδομικού Κέντρου του Δήμου.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς, ποια είναι η πραγματική θέση της «Συμπολιτείας επί του θέματος; Και τούτο διότι επί συνόλου δέκα (10) Δημοτικών Συμβούλων που αποτελούν την αντιπροσωπεία της στο Δημοτικό Συμβούλιο, τέσσερις (4) δεν παραβρέθηκαν, τέσσερις (4) απείχαν της ψηφοφορίας και δύο (2) ψήφισαν την πρότασή της Διοίκησης.

Κύριοι της Συμπολιτείας σας υπενθυμίζουμε ότι αυτό που έπραξε η Διοίκηση Στεργίου ήταν μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που της παρέχει η νομοθεσία: Να επιδιώξει δηλαδή μέσω κανονιστικής απόφασης, την προστασία της περιβαλλοντικής και αισθητικής φυσιογνωμίας και την μείωση της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης των περιοχών γενικής κατοικίας του Δήμου, αντί να προβαίνει σε ¨παλικαρισμούς¨ μέσω του τύπου κατόπιν εορτής και έξω από τη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.