News Ticker

ΣΥΡΙΖΑ Β. Προαστίων: Ο Χαλανδραίος διευθυντής της ΚΟ

Η ανακοίνωση του ονόματος του Κώστα Ζαχαριάδη για τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς για το νεαρό της ηλικίας του. Τα σχόλια για την αξιοποίηση των νέων και την ανανέωση του κόμματος δεν άργησαν να ακουστούν και δικαιολογημένα, αφού ο νεαρός περιβαλλοντολόγος είναι μόλις 30 ετών. Μια προσεκτική ματιά όμως στο βιογραφικό και στην πορεία του νέου διευθυντή της Κ.Ο. δείχνει ότι ο ίδιος αν και νέος έχει διαγράψει ήδη μακρά πορεία στο κυβερνών κόμμα.Γνήσιο τέκνο των βορείων προαστίων, ο Κώστας Ζαχαριάδης μεγάλωσε στο Χαλάνδρι, έπαιζε μπάσκετ στο Μαρούσι και πήγε σχολείο στα Μελίσσια.

Ο χαρακτηρισμός που τον συνοδεύει ακόμα είναι «η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ στα βόρεια προάστια». Γιος του γιατρού Μάνου Ζαχαριάδη, είχε εξοικειωθεί από μικρός με την πολιτική, καθώς ο πατέρας του συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Φώτη Κουβέλη. Μετά τις σπουδές του, ήρθαν τα δύο μεταπτυχιακά, με αποτέλεσμα το 2010 να έχει όλα τα εφόδια για να μπει στην αγορά εργασίας και να διεκδικήσει με πολύ καλούς όρους μια δουλειά, όπως κάνει κάθε νέος της ηλικίας του. Ωστόσο, επέλεξε την ασφάλεια του Δημοσίου, αφού διορίστηκε επιστημονικός συνεργάτης στο γραφείο του Δημήτρη Παπαδημούλη στη Βουλή. Η ενασχόληση με τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να γίνεται πιο έντονη και μαζί με αυτή αυξήθηκαν οι γνωριμίες στις τάξεις του ανερχόμενου τότε κόμματος της Αριστεράς.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης συνδέθηκε με την «Πλατφόρμα 2010», μία από τις εναπομείνασες πλέον τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχουν ο Δημ. Παπαδημούλης, ο Γ. Μπαλάφας και η Ρένα Δούρου. Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε φιλικές σχέσεις και με τους τρεις και σε μικρή ηλικία είχε την ευχέρεια να συνομιλεί σε προνομιακό επίπεδο με τον μελλοντικό επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος και τη μελλοντική περιφερειάρχη Αττικής. Το νεαρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο συνεργάστηκε περισσότερο με τον Γ. Μπαλάφα, ο οποίος μετά την ανάληψη της θέσης του αντιπροέδρου της Βουλής τον Ιανουάριο τον διόρισε στο γραφείο του. Επίσης, είχε συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές του 2014 με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, ενώ αρθρογραφούσε τακτικά στην «Αυγή» και στο tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου. Ο διορισμός του από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε με βάση μόνο αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά και προσωπικά, αφού οι δύο άνδρες συνδέονται με φιλία, τόσο προσωπική όσο και πολιτική. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στη συνείδηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καθιερωθεί ως δίδυμο, πραγματοποιώντας προεκλογικές δράσεις και πάρτι μαζί.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ

Στα φοιτητικά του χρόνια στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετείχε στο Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων (ΔΑΡΑΣ), τη φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, τη διετία 2006-2007 πρωταγωνίστησε στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο Γιαννάκου και στο κύμα γενικών συνελεύσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόσωπα που τον γνωρίζουν καλά από τα έδρανα του πανεπιστημίου και τα αμφιθέατρα των γενικών συνελεύσεων περιγράφουν έναν δυναμικό αριστερό ο οποίος, για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ και δη της Νεολαίας του, θεωρείτο ανάμεσα στις τάξεις των φοιτητών ως ένας «δεξιός» της Νεολαίας, σύμφωνα με τις απόψεις που εξέφραζε. Ετσι, το 2010, όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημιουργία της ΔΗΜ.ΑΡ. από τον Φώτη Κουβέλη, αρκετοί ήταν εκείνοι που απόρησαν με την απόφασή του να μην ακολουθήσει τον προσωπικό φίλο του πατέρα του.


Κόντρες και ανταμοιβή

Το καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ μαστιζόταν από εσωτερική διαμάχη με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία, ως γνωστόν, οδήγησε στη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας. Στα τηλεοπτικά παράθυρα οι μεγάλες κόντρες πλέον δεν ήταν ανάμεσα στα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στους εκπροσώπους της Κουμουνδούρου και του Π. Λαφαζάνη.

Τη σύγκρουση με τη Λαϊκή Ενότητα ανέλαβε σε μεγάλο βαθμό ο Κ. Ζαχαριάδης, με τις ευλογίες πάντα της Κουμουνδούρου. Επί καθημερινής βάσεως βρισκόταν σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι και η σφοδρότητα της σύγκρουσης με τα στελέχη της ΛΑΕ δεν ήταν λίγες οι φορές που εξέπληξε τους πάντες.
Τελικά, η στήριξη που παρείχε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ανταμείφθηκε με μια πολύ καλή θέση. Για ακόμα μία φορά, όμως, αυτή ήταν στο κόμμα και είχε αμοιβή από τον κρατικό κορβανά.

Αναδημοσίευση από τα parapolitika.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.