News Ticker

Γ. Τσούτσιας: Καταδικάζω τον διχαστικό και ανιστόρητο δημόσιο λόγο

 

Μετά την ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Κώστα Ιωαννίδη σχετικά με τα τεκταινόμενα που αφορούν το περιβόητο πλέον, ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την Γενοκτονία των Ποντίων ο επικεφαλής της παράταξης «Δράση Για Μια Άλλη Πόλη» Γιάννης Τσούτσιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αγαπητέ Κώστα (Ιωαννίδη) συμμερίζομαι απολύτως τις γενικότερες διαπιστώσεις σου, ακόμη και τους …φόβους σου! Με την επισήμανση, ότι αυτά σπανίως υπήρξαν διαφορετικά και στο παρελθόν! Προσωπικά δε, δεν αισθάνομαι καθόλου “άβολα” να “καταδικάσω”, (όπως το έπραξα στη συγκεκριμένη περίπτωση), οποιονδήποτε εκφέρει ένα δημόσιο λόγο ανιστόρητο και διχαστικό. Το πρόβλημα όμως είναι βαθύτερο και πιο περίπλοκο. Αφορά σε συνειδησιακές και πολιτιστικές παραμέτρους της εποχής μας. Που αναγνωρίζει κάθε είδους “ατομικό” δικαίωμα αλλά κανένα συλλογικό ή εθνικό. Αυτός ο φιλελεύθερος ατομικισμός νοηματοδοτεί την πραγματικότητα και την πολιτική. Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι με μια από κοινού επιχειρηματική μπίζνα (ή με οικονομική επέκταση), θα λυθούν τα όποια προβλήματα με τους γείτονές μας; Ή ότι το ευρωπαϊκό πλαίσιο μας διασφαλίζει; Αυτές οι θεωρήσεις, διατρέχουν οριζόντια το πολιτικό μας σύστημα και την κοινωνία… Γι΄αυτό και δύσκολα μπορεί να συγκροτηθεί γειωμένη εθνική πολιτική, πέρα από πυροτεχνήματα τύπου Φίλη και όχι μόνο. Όπως λέει σήμερα κι ένας γνωστός αρθρογράφος, “Το σκληρό μπλοκ του «μνημονίου» είναι ένα και το αυτό, υποστηρίζει την αναγκαιότητα ενός «μνημονίου υποταγής» τόσο στην εθνική μνήμη και συνείδηση, όσο και στην ελληνική οικονομία και κοινωνία”. Ας αναζητήσουμε συνεπώς, τους κατάλληλους διαχωρισμούς!

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του κ. Ιωαννίδη

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.